Home Wie ben ik Wat doe ik Portfolio Boeken Blog Contact

Wie ben ik

Via stage bij het Agrarisch Dagblad in de journalistiek gerold en er nooit meer uitgekomen. Zo valt mijn loopbaan tot nu toe heel in het kort te omschrijven.

Ik ben boerendochter, geboren en getogen op het Friese platteland en getrouwd met een melkveehouder. Na mijn studie aan de Hogere Landbouwschool werd ik landbouwjournalist. Door mijn werk bij het Agrarische Dagblad, het Landbouwblad en Nieuwe Oogst heb ik een gedegen kennis en ruime ervaring opgebouwd in de wereld van de land- en tuinbouw.

Niet alleen de vaktechnische kant van de sector heeft mijn interesse, maar zeker ook de maatschappelijke insteek.  Plattelandsontwikkeling, ruimtelijke ordening en verbreding zijn enkele invalshoeken van mijn schrijfwerk, net als voedsel en voedselproductie in de breedste zin van het woord.

Door eigen ervaring weet ik dat het platteland bruist van de activiteiten en zie ik hoe de plattelandsgemeenschap bedreigingen weet om te zetten in kansen. Deze gemeenschapszin geeft me inspiratie, net als de ruimte en de natuur van het Friese platteland.

Sinds 1 april 2011 ben ik zelfstandig journalist. De agrarische sector en het landelijk gebied zijn mijn specialiteit, maar vormen zeker niet mijn enige doelgroep. Op de pagina’s ‘Wat doe ik’ en ‘Portfolio’ is de verscheidenheid van mijn werk te zien.
2013 Ida Hylkema - Makke troch Roelof Fopma.nl